8 дневено крстарење : 7 полни пансиони на брод и 3 АЛЛ инклузив во хотел во Варадеро

ХАВАНА – ЈАМАЈКА- КАЈМАНСКИ ОСТРОВИ – МЕКСИКО

ТЕРМИНИ НА ПОАЃАЊЕ: 27 Јануари 2018, 03/10/17/24 Фебруари 2018 и 03 / 10 Март 2018

ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕТО:

1 ДЕН : Белград – Хавана 13/01/2018
Лет од Белград за Хавана .По пристигнувањето во Хавана трансфер до пристаништето во Хавана.
Задолжување на кабините .Подолу е детален програм за крстарењето.
БРОД МСЦ ОПЕРА – Крстарење – Бродот е укотвен два дена во Хавана услуга на бродот е проширен полн пансион. Уживајте во убавините на Хавана.

DAY DATE PORT ARRIVAL DEPARTURE ACTIVITY*
1 Сабота    13/01/2018 Havana, Cuba Docked
2 Недела    14/01/2018 Havana, Cuba Docked
3 Понеделник  15/01/2018 Havana, Cuba 18:00 Docked
4 Вторник  16/01/2018 At Sea
5 Среда  17/01/2018 Ocho Rios, Jamaica 08:00 18:00 Docked
6 Четврток  18/01/2018 George Town, Cayman Islands 09:00 15:00 Tender
7 Петок   19/01/2018 Cozumel, Mexico 10:00 18:30 Docked
8 Сабота  20/01/2018 Havana, Cuba 13:30 Docked

Крстарење според програмата на бродската компанија при што се посетуваат Јамајка –Кајманските острови – Џорџтаун , Мексико – Козумел и се врака на Куба.
За време престојот на бродот се вклучени услугите на полн пансион ( појадок, ручек и вечера)
Како и користење на базени, сауни теретани, кино сала, Кабаре, барови. Не се вклучени пијалоците на Бродот .

8 ДЕН: Хавана – Варадеро 20/01/2018
Раздолжување на кабините и плакање на типсот кој не е вклучен во цената на пакетот а секој го плака лично на рецепција на бродот при раздолжување на кабините. Напуштање на бродот. Трансфер од пристаништето до хотелот во Варадеро. Сместување во хотел со 3 *** на база АЛЛИНКЛУЗИВ


9-10 ДЕН: Хавана – Варадеро 21 – 22 /01/2018
Слободни денови за индивидуални активности ( време за плажа, сонце – уживајте во прекрасните песочни плажи во Варадеро, најпознато и најголемо монденско летувалиште во Куба кое е оддалечено од Хавана 150 км или околу еден час и половина возење со автомобил.
Услугата во хотелот во Варадеро е на база Allinclusive ( Појадок/Ручек/Вечера и пијалоци )
Нокевање.


11 ДЕН: ХАВАНА – Белград 23/01.2018
Појадок. Трансфер до Аеродромот во Хавана . Лет за Белград. Нокен лет.
12 ДЕН: Белград , Пристигнување во Белград. На 24/01/2018

ЦЕНИ СО ПОПУСТ:

ЦЕНА НА ПАКЕТ ЗА ВНАТРЕШНА КАБИНА 1199 ЕУР
ЦЕНА НА ПАКЕТ ЗА НАДВОРЕШНА КАБИНА 1299 ЕУР
ЦЕНА НА ПАКЕТ ЗА БАЛКОНСКА КАБИНА 1450 ЕУР

Цената важи за уплата во целост по цената со попуст. Оваа цена е специјална цена со веке прерачунат попуст и важи само за овој термини.

 

РЕДОВЕН ЦЕНОВНИК БЕЗ ПОПУСТ:

ЦЕНА НА ПАКЕТ ЗА ВНАТРЕШНА КАБИНА 1559 ЕУР по лице 
ЦЕНА НА ПАКЕТ ЗА НАДВОРЕШНА КАБИНА 1750 ЕУР по лице   
ЦЕНА НА ПАКЕТ ЗА БАЛКОНСКА КАБИНА 1899 ЕУР лице

 

ВО ЦЕНАТА НА ПАКЕТОТ Е ВКЛУЧЕНО:
Повратен авионски билет Белград-Хавана-Белград
Трансферите во Хавана ( од аеродром до пристаниште) и ( од пристаниште до Варадеро хотел) како и трансферот од хотелот во Варадеро до аеродромот во Хавана)
7 нокевања на база полни пансиони на Брод за време на крстарењето
3 нокевања на се вклучено во Варадеро во хотел со 3 ***

ПО БАРАЊЕ НА СТРАНКИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОДОЛЖИ ПРЕСТОЈОТ ВО ВАРАДЕРО ЗА ШТО ПРЕСТОИ ДОПЛАТА СПОРЕД ДЕНОВИТЕ ЗА КОИ БИ ГО ПРОДОЛЖИЛЕ ПРЕСТОЈОТ.

 

НЕ СЕ ВКЛУЧЕНИ СЛЕДНИТЕ УСЛУГИ:
Аеродромските такси кои се променливи 198 ЕУР
Бродски такси 140 ЕУР по лице
Типс награда за персоналот и сервис на бродот 10 ЕУР по лице на ден
Се плаќа задолжително при одјавување на кабините
Таксата за влез и излез во Куба се плака на лице место на аеродром и не е вклучена во цената
Пијалоците на бродот , масажи
Екскурзиите кои ги организира бродот при посетите на градовите, како и останати екскурзии и посети исто така не се вклучени во програмата.

НАПОМЕНА:

За реализација е потребен минимум од 2 пријавени патници. Оваа програма не е групна. Летовите се дефинираат во зависност од денот на уплата.

Хотелите и релацијата се објавуваат по извршената уплата или 48 часа по извршената уплата.