Термини на поаѓање :  27 Април  и  24 Мај 2018

Програма на патувањето:

1 ден  СКОПЈЕ-САРАЕВО

Поаѓање во 21.00 часот од Македонија.Патуваме преку граничен премин Табановце, Србија,ноќно возење со попатни одмори.

2 ден    САРАЕВО

Пристигнување во Сараево во утринските часови.Разглед на градот со водич: Сарај, градската куќа,Латинска чуприја,одиме до пешачката зона каде има катердала и православна црква, Гази Хусрефбегова џамија , Башчаршија, мостовите… Слободно време за прошетка низ Башчаршија. Смесување во хотел и краток одмор. Слободно време. Ноќевање.

3 ден  САРАЕВО

Појадок.По појадокот предвидена факултативна посета на Мостар. Попатно пауза во Благај, каде патниците може да уживаат во изворите на реката Буна, најголемиот извор во Европа, каде се наоѓа прочуената суфиска текија. Пристигнување во Мостар,разглед на градот: стариот мост,кулата Калебија, кулата Херцегуша ,крива чуприја…Слободно време за прошетка низ старата мостарска чаршија која се наоѓа на левата страна на реката Неретва.Во попладневните часови  враќање за Сараево. Враќање во хотел.  Вечерта (факултативно организирана вечера во ресторан со пригодно мени и музика. Ноќевање.

 4 ден  САРАЕВО – СКОПЈЕ

Појадок.По појадокот напуштање на хотелот. Заминуваме кон Мокра Гора,посета на Дрвенград изграден по идеја на Емир Кустурица.Слободно време. Враќање за Македонија,возење со попатни паузи. Пристигнување во Македонија.

Цена на аранжманот : 95,00  ЕВРА

 

Во цената на аранжманот е вклучено:

-автобуски превоз на дадената релација

-сместување во хотел  BM со 4* на база 2 ноќевања со појадок во Сараево

http://hotelibm.com

-разгледување на Сараево

-лиценциран придружник на групата

-разглед и посета на Дрвенград

 

Во цената на аранжманот не е вклучено:

-здравствено патничко осигурување(задолжително)-100 денари

-полудневен излет до Мостар и разглед -15 евра

-влезници за културно историските споменици

– факултативна вечера

Важноста на патната исправа е лична обврска,важноста на пасошот треба да биде најмалку 3 месеца пред истекот на валидноста на патната исправа.

За реализација на аранжманот потребен е минимум  40 патници.

За овој аранжман важат Општите услови за патување.