ПАКЕТ МИНИ ОДМОР

3 полупансиони

Специјална понуда за фамилии, прво дете до 12 год. ивторо дете и второ дете до 6 год. БЕЗПЛАТНО!

 

Тип на соба / термин

 

03.01. – 24.03.2016

28.03. – 24.04.2016

02.05. – 31.07.2016

21.08. – 29.12.2016

 

28.03 – 24.04.2016

25.04 – 01.05.2016

01.08 – 20.08.2016

Хотел Терме 4*

DBL без балкон 183 / дополнителен ден 61 210 / дополнителен ден 70
DBL со балкон 204 / дополнителен ден 67 231 / дополнителен ден 77
SGL без балкон 249 / дополнителен ден 83 276 / дополнителен ден 92
SGL со балкон 270 / дополнителен ден 90 297 / дополнителен ден 99
Доплата за апартман 70 еур. / ден

Хотел Топлице 3*/4*

DBL депанданси 3* 183 / дополнителен ден 61 210 / дополнителен ден 70
DBL хотел 4* 204 / дополнителен ден 67 231 / дополнителен ден 77
SGL депанданси 3* 249 / дополнителен ден 83 276 / дополнителен ден 92
Дополнителен свит 45 еур., за апартман  55 еур. / ден

Хотел Чатеж 3*/4*

DBL со балкон 189 / дополнителен ден 63 216 / дополнителен ден 72
SGL со балкон 243 / дополнителен ден 81 270 / дополнителен ден 90
Дополнителен ден за свит 45 еур. / ден

Хотел Жустрена 3*

DBL без балкон 168 / дополнителен ден 56 201 / дополнителен ден 67
DBL со балкон 189 / дополнителен ден 63 222 / дополнителен ден 74
SGL без балкон 222 / дополнителен ден 74 255 / дополнителен ден 85
SGL со балкон 243 / дополнителен ден 81 276 / дополнителен ден 92
Дополнителен двит 45 еур./ ден, за апатман 55 еур./ден

Цените се дадени по лице за пакет, цените се изразени во евра

Во цената е вклучено:

  • Хотел Терме 4*: минимум 3 полупансиони, неограничено капење во внатрешниот и надворешниот базен на хотелот Терме, сауна, фитнес, 2 влеза дневно во зимската и летната термална тривиера, еден влез дневно во базенскиот комплекс на хотелот Чатеж, анимациска програма.
  • Хотелот Теплице 4*/3*: минимум 3 полупансиони, користење фитнес студиафитнес, 2 влеза дневно во зимската и летната термална ривиера, богата анимациска програма.
  • Хотел Четаж 3*: минимум 3 полупансиони, капења во базенскиот комплекс во Хотелот Чатаж, еден влез дневно во зимската или 2 влеза дневно во летната термана ривиера, богата анимациска програма.
  • Хотел Жустерна 3*: минимум 3 полупансиони неограничено капење во базените наа Аквапаркот, паркинг, богата анимациска програма

Услоги за деца

  • Прво дете до 12 год. – БЕЗПЛАТНО!
  • Второ дете до 6 год. – БЕЗПЛАТНО!
  • Второ дете до 12 години – 50% попуст на цената на пакетот на дополнителен кревет
  • Возрасно лице со 1 или 2 деца до 12г год., полаќа SGL use.
  • Трето возрасно лице на дополнителен кревет – 15% попуст на цената на пакетот

Доплата за туристичка такса и пријава 2,77 еур. по лице на ден, директно во хотелот на рецепрција

Словенија со своите живописни природни карактеристики им овозможувва на сите гости да уживаат во тишината на планините,, спортските планинари скијачите, велосипедистите, кајакарите, љубителите на едрење, риболовците, ловците, играчите на голф, љубителите на јавање со коњи итн. Развој и афирмација на бањските лекувалишта овозможи богатството на недопрени природни убавини на земјата. Најзначајни се термалните води со различни својства и температури и минералните води (светски познатиот Донат Мг и Раденска три срца), а кон нив и морската водаа и солената вода, органските и анорганските пелоиди и морската, панонската и предалпската среднопланинска клима. Во петрнаесет бањско-туристички центри под слоганот “Со природата до здравје”  имаат најсовремена понуда во областа “wellness” и нови програми за зачувување на здравјето и спречување на болестите. Во бањските лекувалишта можете да поминете пријатен семеен одмор, да сторите нешто за себе, за своето тело и душа, даа ја подобрите физичката и психичката кондицијаа. Во совршено опремените бањско-рекреативни центри можете да пливате, трчате, да се шетате, да вежбате на различни справи и терени, да играте голф, тенис, да куглате, јавате, скијате, возите велосипед и истовремено да научите здраво да живеете.

Терме Чатеж Летната бањска ревиера претставува рај за сите генерации. Отворена е од втората половина на април со средината на септември воедно е најголем надворешен бањски комплекс во Словенија и соседните држави: 10 базени со повеќе од 10.000 m2 бањска водена површина, кои се разлува по тепературата (26 – 36 степени), обликот и атрактивности: островот на гусарите за најмладите, детски воден парк со играчки, олимписки базен за љубителите на пливањето, 450-метарска бавна река за возење со поголеми обрачи, два базена со масажни чворови, базен со со неправилна форма со три тобогани, тобоган бумеранг, базен со браанови, водена печурка, фонтани, водени лизгалици, забавен парк во гусарскиот јарбол, многубројни угостителски локали ко го задоволуваат гладот и жедта. Зимскатата бањска ревиера е бањски парки кој 365 дена во годината со го доближува летото. Во Словенијаа најголем затворен базенски комплекс, под три поврзани куполи 365 дена во годината на на повеќе од 2.300 m2 бањска водена површина. Многубројни водени атракции: тобоган скокалница, тобоган камиказа, место за сурфање , гусарски брод за најлмади, вулкански рид кој фрла лава и огнен град, внатрешен и надворешен базен во неправилна форма, детски базен и дестска игротека, базен со бранови, ‘’black gole’’ тобоган со светлосни ефекти, дива река и тобоган. Место за масажа, водопади, водена печурка, сплавови, фонатани, дрво на доживување, речна масажа, солариум, ресторан, тераса, ливади за сончање, реновираниот ‘’Sauna park’’е поврзан со зимска зимска бањска ревиера на површина од 1.500m2 нуди, 8 тематкси различни сауни: парна сауна – проистува дишни патичта, инфрацрвена сауна – инфра црвени зраци за корисно остранување отровни материи од телото, ејстренба сауна – за сите кои сакаат да ја испробаат границата на својата издржливост, ‘’aqyaviva’’ сауна – со светлосни и свучни смирувачки ефекти, финска арома сауна – представува традиционален облик на потење,  солена сауна – за пилинг на телото, кристална сауна – со честички на негативни јони кои опуштаат, смируваат и освежуваат, индиска сауна на отворено – за лето и зима; 2 солариума, 2 базена за разладување и 2 баазена за релаксирање, нудистичја тераса. Терме Чатеж е најголемото природно лекувалиѓте во Словенија и еден од најголемите спа турстичку центри во земјата.