ТЕРМИН: 28.12.2017  СО ВРАЌАЊЕ НА 04.01.2018

1 ДЕН:  СКОПЈЕ-ЛОС АНГЕЛЕС   / 28.12.2017

Состанок на патниците на аеродромот Александар Велики . Лет за Лос Ангелес .  Оброци за време на летот. Пристигнување во Лос Ангелес . По завршување на царинските формалности превоз до хотелот. Пријавување во хотел. Сместување и нокевање.

2 ДЕН:  ЛОС АНГЕЛЕС    / 29.12.2017

Појадок. Слободен дена за поршетка и запознавање на градот Лос Ангелес , Факултативно панорамско разгледување на градот : Downtown, Hollywood, Sunset Strip, Mann’s chinese Theatre, Venice Beach.. По разгледот , Факултативно посета на студиото Universal ( влезницата не е вклучена секој сам си ја плаќа на лице место) , каде ке видите многу атракции од филмската индустрија. Вракање во хотелот. Нокевање.

3 ДЕН: ЛОС АНГЕЛЕС – ЛАС ВЕГАС  / 30.12.2017

Појадок. Одјавување од хотелот и возење према Лас Вегас со попатни застанувања. По доаѓањето во Лас Вегас , пријавување во хотелот. Вечерта факултативно вечерен  разглед на градот. Нокевање.

4 ДЕН:  ЛАС ВЕГАС   / 31.12,2017

Појадок. Слободен ден да ја испробате среќата во некоја од многубројните коцкарници или да посетите некоја од светски познатите шоу програми или многуте факултативни излети  ( се плаќа на лице место ) (Grand Canyon, Hoover brana…). ФАКУЛТАТИВНО , ПРЕЧЕК  НА НОВАТА ГОДИНА ВО НАЈГЛАМУРОЗНИОТ ГРАД  – ГРАДОТ НА  КАЗИНАТА И ЗАБАВАТА  – ЛАС  ВЕГАС .

Нокевање во хотелот.

5 ДЕН : ЛАС ВЕГАС.  / 01.01.2018 

Појадок. Слободен ден за индивидуални активности. Нокевање.

6 ДЕН: ЛАС ВЕГАС – САН ФРАНЦИСКО  / 02.01.2018 

Појадок. По појадокот одјавување на собите и превоз до Сан Франциско. Пристигнување во попладневните часови. Пријавување во хотел . Нокевање.

7 ДЕН: САН ФРАНЦИСКО  / 03.01.2018 

Појадок. Факултативно , разглед на градот Сан Франциско: возење преку мостот Golden Gate, Golden Gate Park, Twin Peaks, Fisherman’s Wharf, Civic Center, финансиската четврт, градското собрание, Cable Car, Victorian Homes, Nob Hill, Chinatown, Union Square и друго. Можност за посета и обиколка на Алкатраз ( понекогаш е потребно да се резервира и неколку месеци однапред. Враќање во хотелот. Нокевање.

8 ДЕН : САН ФРАНЦИСКО –СКОПЈЕ  / 04.01.2018 

Слободен ден за индивидуални активности и шопинг . ( по појадокот потребно е да се одјават собите а багажот да се смести во соба за багаж до поаѓање за аеродром). Попладнето превоз до аеродром. Лет за Скопје. Оброци во авион. Нокен лет.

9 ДЕН : СКОПЈЕ          Пристигнување во Скопје.     / 05.01.2018 

ЦЕНА НА ПАКЕТ АРАНЖМАНОТ Цена на аранжманот по лице во двокреветна соба
ЦЕНАТА ЗА РАН БУКИНГ ВАЖИ ЗА УПЛАТА  10 НОЕМВРИ 2017

ХОТЕЛИ СО 4 ****                                                          

РАН БУКИНГ РЕДОВНА ЦЕНА
1.499 ЕУР                                             1.799 ЕУР
АЕРОДРОМСКИ ТАКСИ ( задолжителни) 280 еур
Доплата за еднокреветна соба 750 еур

 

ЦЕНАТА ВКЛУЧУВА:

Превоз со авион Скопје-Лос Ангелес // Сан Франциско – Скопје, сместување во хотели од туристичка категорија ( хотелите во САД според категоризацијата се разликуваат од европските ( хотелите на турата одговараат на категорија 4***) , 6 нокевања со појадок и едно само нокевање  ( последната ноќ) превози помеѓу Лос Ангелес до Лас Вегас и од Лас Вегас до Сан Франциско  , по еден куфер по патник.

 ЦЕНАТА НЕ ВКЛУЧУВА : 

Аеродромските такси  кои се променливи во моментов се 290 ЕУР, Визата за УСА кошта  160 УСД , напојници и осигурување, Факкултативни ислети и посети, разгледи, и влезници и др.

 ЗАДОЛЖИТЕЛНИ  ДОПЛАТИ: Аеродромски такси кои се променливи ….290 ЕУР, Напојница ( награда) за возачот и водичот – се плака на лице место и изнесува околу 40 УСД по лице.  Доколку се пријават помалку лица од предвидените  цената се менува во зависност од бројот на пријавени лица се доплака.

НАПОМЕНА: Агенцијата го задржува правото на промена на летовите во програмата.

МИНИМАЛЕН БРОЈ НА ПРИЈАВЕНИ ПАТНИЦИ: 15 ЛИЦА